Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÄNSKLIGHETENS SIGNUM

För den rike  finns  all slags  rättvisa  till att
köpa, sig  skuldfri,  och  överföra  sina gärn-
ingar på den fattige.

För  den  fattige   finns   ingen  rättvisa  över-
huvudtaget,den får be om förlåtelse för sina
synder, som uppkommit  genom  fattigdom,
och  existensberättigandet  är  den  nåd som
på  bud  ifrån  den  rike  påförts, dem  för att
kunna utnyttja  deras utsatta situation, även
i de fall den  fattiges  situation  beror  på  att
den rike bestulit dom.
För de som  saknar  ordens  gåva  att tala för
sig,  finns  det  de  som  gärna  talar  för  dem
emot, och  för  de som intet ser finns även de
som ser för dem,att leda i lönndom vilse.
Finns det en medicin som heter "Empati"bör
den tvångsmedicineras till en stor del av män-
skligheten.
                                     *




 

 

 

 

 




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-28 10:31



Bookmark and Share


  mare VIP
Intressant läsning
som tilltalar mig..
2014-07-28

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
...tja ! så länge ni trivs med förtrycket och förljugenhetens bedrägeri,där livets böcker utgörs av förljugna kapitel.
2014-07-28

  Federico Romano
Och så förblir det..
2014-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP