Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RELIGIÖS GALENSKAP

Njutningen  omgärdas  av  skamkänslor  och
komplex,  svaghet  och  ynkedom  samt  mo-
ralisk  degenerering, nerärvt  fr  den  tid  när
man  ställdes i skampåle  på  torget  om man
inte deltog i kyrkomötet  om söndag, som an-
drom och varnagel. Om bybefolkningen sam-
lades  flera  personer  i  en  stuga  på  kvällen
med tända ljus, och kyrkans  män  upptäckte
detta då anklagades de för samröre med djäv-
ulen,dryckenskap och lösa förbindelser  i  ett
lastbart leverne. Man skall inte äta för att det
är gott utan för att man  är  hungrig och man
ska föra släktet  vidare  utan  lust, annars  tar
djävulen oss och vi få brinna i evighet i helvet-
et, jo ! jo !  de är inte lite galna och onaturliga
de där religiösa fanatikerna.
                                     -




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-30 21:43



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ovidkommande comments raderas,när de inte uppfyller de högt ställda kriterier av vilka texten kräver.
Förstelnade intellekts förtvivlade försök till en pragmatisk eufism genomskådas så lätt,när de inser att texten rubbat deras falska invanda bubbelvärld,och de skulle bara veta vad som komma skall.......
2014-07-31

    ej medlem längre
Blir alltid glad när jag hittar texter som är betydelsefulla och berättar något som betyder.
tack för den
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP