Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljarder lever på en dollar per dag

 

 

Försök föreställa dej att du har att leva på varje dag;

en dollar... jag vet, tankarna börjar snurra och svindla.



Vi i LYX-VÄRLDEN, vi tar för givet vår extremt höga

materiella levnadsstandard; det ska bara vara så

helt enkelt, medan som sagt 1 miljard människor

i den extremt fattiga världen har att leva på per dag;

en dollar.



Så vad tänker DU göra åt dessa förhållanden?

Kan du tänka dej att skänka (mer) pengar till

någon biståndsorganisation?

Vad har JAG för planer då?

Jo jag ska dra ned kraftigt på rökningen

och alkoholen, och öka mitt bistånd till

Röda Korset.



Fattigdomen i världen GÅR att råda bot på,

men ledarna i världen saknar politisk vilja

och samarbetsförmåga.



Och vi vanliga dödliga frossar på i vår

supertrygga likgiltighet, lyckligt drogade

av vårt konsumerande - och GUD ÄR DÖD!


 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-08-11 21:22



Bookmark and Share


  Annika Persson
Du kan väl arbeta för Röda Korset,
snacka om bistånd!
2014-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP