Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att gräma sig

Tror du att lyckan är rik och berömd
Rädd för att dö och förevigt bli glömd
Hoppas och tror du när morgondag gryr
Trots att ledsen idag blir då vild och blir yr
Då glömmer du att du är här och nu
i mitten av din värld så finns bara du
Trots vad du gått igenom så lever du ju
I din värld som ännu ej gått itu

Ref
Att gräma sig hjälper ju inte alls
Och kommer aldrig att tjäna nåt till
Stanna upp en stund och njut
Bry dig
om dig själv
Och fly ej
Känna blott att tiden står still
Att gräma sig hjälper ju inte alls
Och kommer aldrig att hjälpa nånting
Visst kan man känna att känslor svider
Tiden lider
Glömmer man snart varje sting

Glöm det kalaset dit du inte gick
Dansa på balen som du inte fick
Prinsen kanske fanns han men var blott en groda
Och snittar man får där är ju inte ens goda
Inte nappa på allt och va' dum som en fisk
Efter vart kalas blir det alltid en disk
Och när man dansar med rumpan så kan den få smisk
Varje chans har ju alltid en risk.

Ref

Varför känna ånger, då ånger knappast hjälpte
Tänk på alla gånger du i ångerfyllan stjälpte
ut alla goda tankar att du faktist har de bra
Och att du faktist lever, faktist lever här idag
Ånger föder ånger så ångrar blir fler
Det syns inte utåt, bara inåt som du ser
Du ser nåt annat inåt när i glädje som du ler
Resignerar för allt sker det som sker

Ref




Bunden vers av Knickedick
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-17 16:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ännu ett mästerverk.
Ord som skänker eftertanke
2014-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick