Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillslut lämnas ett offer av misshandel i hemmet med få alternativ kvar.


Pianolektioner

Stormen slår och ryter utanför, medan hon sitter vid pianot och försöker spela rätt.
Fingrarna halkar
och glider på tangenterna.
Det blir fel. Hon börjar om.

Fadern slår och ryter utanför, medan modern ber henne sätta sig vid pianot och försöka spela högt.
Ytterdörren spricker till
och kedjan sträcks.
Det blir fel. Hon börjar om.

Fadern ber henne att sätta sig vid pianot, medan hans druckna kamrater är på besök.
Fadern lyssnar noga
och slår med bakhanden då
det blir fel. Hon börjar om.

Fadern slår och ryter ovanför, medan hon sitter vid pianot och försöker spela rätt.
Moderns gråt tränger igenom
och smittar hennes ögon.
Det blir fel. Hon börjar om.

Stormen slår och ryter utanför, medan hon sitter vid pianot och försöker spela rätt.
Hon torkar blodet från fingrarna
och tangenterna med sitt nattlinne.
Det blir rätt. Livet börjar om.




Fri vers (Prosapoesi) av Shadrakh Yehochanan
Läst 234 gånger
Publicerad 2014-08-18 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shadrakh Yehochanan
Shadrakh Yehochanan