Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön i en ond och GOD värld

 



Gud, Du barmhärtige, ambitiösare än vad vi kan föreställa oss,

idag har jag, och säkert många andra, hört och sett och läst om

tragedier; t ex alla barn och ungdomar som begår suicid, söndermobbade

och så förtvivlade att dom inte orkade leva längre.

Gud min älskade vän, hjälp deras familjer och nära och kära

att uthärda sin kris, hjälp alla på deras skolor, speciellt dom som

såg och förstod deras lidande men inte gjorde nånting.

Må klimaten på Sveriges skolor värmas upp utav kärlek

och sann kamratanda, och må lärarna, rektorerna och all

annan personal vakna upp och äntligen göra nånting

för att förhindra våldet och mobbingen som förpestar

livet för så många elever, (och personal), och till och med

dödar människor, fler än vad vi vet, och vill veta.

Det har för länge sedan gått alldeles för extremt långt,

och vi är många som nu vänder oss till Dej Gud både för

våran egen skull och för alla andras skull som befinner

sej i nöd och i hjälplöshet. Må Din kärlek och kraft

fylla oss så vi kan stoppa eller i alla fall radikalt minska

denna rundgång utav våld i vårt land och i hela världen,

som krossar människoliv med förödande styrka.

Gud, hjälp oss alla att vidga våra trånga perspektiv,

ge upp våra EGON, och börja bry oss om även dom

som vi inte känner och visa respekt och vördnad

för varandra i denna värld som skriker efter allt

som är gott, läkande och tillrättaställande.

Må vi med Ditt sanna ljus, Din gränslösa ömhet,

och Din mirakulösa försoningskapacitet, skapa

en allt bättre värld fylld utav glädje och empati,

frid och harmoni. Det kommer att ta tid att laga

allt som är trasigt, läka alla som är sårade, och skapa

rättvisa och en mänsklig värld, men vi blir allt fler

som är beredda att förändra både oss själva,

våra relationer, varandra, våra samhällen och

hela denna planet som hungrar efter våra

uppvaknanden och efter frid och trygghet.

~Amen.

 




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-19 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP