Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Modell för en ny skolreform


FÖRELÄSNINGEN DÄR INGEN BLIR SIG LIK EFTERÅT

En ny sorts  tänkare  hadde  anlänt  till  stan,
för  att väcka  den  sovande  småstadsidyllen
ifrån   sin  Törnrosasömn   och   återanpassa
den  till  den  rådande  realiteten, han  arran-
gerade  en  föreläsning, med  kravet att samt-
liga  åhörare  skulle  fastkedjas i golvet, samt
i  stupstock  och  skampåle  då   risken  finns 
att de efter en stunds anförande kommer att 
nödgas fly  ut ifrån  lokalen, eftersom det  de
kommer att få  höra  är  alltför  skrämmande,
otäckt,och upprörande, att ingen varken våg-
ar, orkar och  står  ut  att  höra  mer av detta
sanningsseminarium, däremot ! om det  rört
sig om sagor, illusioner, fabler,falserier, lögn-
er  och  annat  skitprat , då  hadde de med all
säkerhet   inte  lämnat  salongen,  och  skulle 
fått sitta  okedjade, men inte  på den här före-
läsningen, här  gäller  halskåpa o fotboja å de
som   spjärna   emot  hamna  i  skampåle  och
stupstock, för här släpps ingen ut, innan  allt
är sagt och intet förtigits.

                                    -




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 584 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-09 15:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP