Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVART SUZUKI

För en ung man på svart Suzuki är det en olycksdag. Vid Kungsan hände det. En alltför snäv gir och du blev ännu ett av trafikens offer. Allt gick så fort. Läderklädd låg du där. Ögonen slutna. Någonstans har du anhöriga som kommer att chockas. De slipper uppleva vad jag ser genom 62:ans fönster. Det svåra kommer sedan. Snart är ambulans polis räddningstjänst på plats. Du läggs på bår. Någon reser din mc. Den står som en symbol för din ungdoms drömmar om frihet och fartens tjusning. Trafikstockning. Bilar signalerar otåligt. Två damer kliver ur en taxi mitt i gatan och fortsätter till fots. Den hetsiga storstadens puls stannar upp några minuter. Efter en stund rusar trafiken som vanligt. Och om en kvart anar ingen att en ung man är på väg därifrån i ilfart till akuten. Huvudstaden är full av glömska. Den rusar bara vidare. Fast då och då tvingas den hejda sig och hämta andan. Som i dag för en ung man på svart Suzuki.




Fri vers (Prosapoesi) av Anders Gustafson
Läst 207 gånger
Publicerad 2014-09-09 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Gustafson