Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orätt skedde! Harmen har ej lagt sig, än!


Förvägrad Livet



Svävar i kvällen--
Är av Evighet.
Sett många ställen,
ibland varit 'het', -
- blivit 'på Smällen' !

Tvingats till abort--
Fosterfördrivning!
Ett liv, - alltför kort.
En otäck rivning
av en mänskas kropp!

(Skall han då finna
rätta vägen ut!
Man måste 'brinna'
för å få ett 'Skjut' !
Man - liksom kvinna.)

Kan känna barnets
vilda frustration!
Att ej få va´ med,-
finns ingen pardon
för, - som jag ser det!

Varför förvägras
levandets glädje?!
Vid Porten hejdas,
får ni, väl, medge -
- gör så hat stegras!

Ej svårt inse det!?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Marianne Räf
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-11 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf