Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PARAPLYMILJONÄREN

England är ökänt för sitt regnande
öar drar till sig regn och efter varje
regnperiod kan man se paraplyer
i olika färg,form och kvalité,
där ibland dyrgripar som " Swaine
Adeney Brigs" kvarglömts och andra
mer som engångsparaplyer ligger
slängda runtom  på gator,torg och
i parker.

Det var nu någon som på ideell basis
började städa och samla in alla dessa
paraplyer,
och lämnade in dem till den lokala
polisen, som efter en tidsregel av att 
om ingen rättmätig ägare hört av sig
till polisens hittegods tillfaller godset
upphittaren,
vilket så blev och upphittaren sökte
då marknadsplats för gatuförsäljning
av paraplyer och blev efter en tid
miljonär på regn och paraplyer där
han satt vid sitt paraplystånd i regnet
och sålde de begagnade paraplyerna,
som han kom att bli känd som just
"Paraplymannen"

~                                      




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-30 18:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP