Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bunden vers


I Dalarna

Till de blånande bergen runt Siljan
dit längtar min själ dag och natt
där är jag nära mitt ursprung
där har jag funnit min skatt

Blicken når långt över nejden
som tonar i blågrått och grönt
en smaragd när den träffas av solen
den strålar underbart skönt

Och björkarna vita
mot Siljan lutar sig ner
himlen skymtar klar mellan träden
vars mörka grenverk man ser

Är det hembygdens lockelse
som är din magi?
Eller är det din skönhet
och ungdomens frieri?




Bunden vers av Ilona Bergman
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-10-04 16:41



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Ord skrivna med vördsam hand ger skön klang... Hembygdskärleken skiner mycket vackert här!
2014-10-05

    ej medlem längre
Mycket vackert diktat och en underbar bild!
2014-10-04

  S.A.I. Steve Lando VIP
Dem täläd öllör såjno sökön-språk, ö ed wa, för, int undli, dö summör jegd emå sunnå eld westa sjun, ö summör bört-a blåbjari, dar soli gör nid.
2014-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Ilona Bergman
Ilona Bergman