Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG MÖTTE DIG - JESUS - PÅ VÄGEN!

och vintern föll i blom! och

marken fåglarna

träden


fyllde min värld

med sång!


Jag mötte Dig - JESUS - på vägen

och något hände med

mig:


jag började, smått

förlägen, följa

Dig.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-05 21:23



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Det är avsikten, att den raden skall stå lite för sig själv, lite abrupt, för att den skall bli tydligt. Men tack för Ditt förslag! S-E
2014-10-06

    ej medlem längre
Hej S-E. Så här läser jag i rytm:

JAG MÖTTE DIG - JESUS - PÅ VÄGEN!
och vintern föll i blom!
och marken fåglarna träden
fyllde min värld med sång!

Jag mötte Dig - JESUS - på vägen
och något hände med mig:
jag började smått förlägen,
(att trofast?) följa Dig.

Ser du? Jag tycker att sista stycket är lite kapat och saknar några ord.
Hur som helst, allt gott
/F
2014-10-06

    Sven-Erik Sköld
ordnat/Mvh
2014-10-06

    Sven-Erik Sköld
Tack för tipset, men jag tror att "och" i sista versen skall bort. Mvh/S-E
2014-10-06

    ej medlem längre
Vad skönt att det finns en poesilängtan inuti propagandamaskinen. Är inte helt nöjd med sista stycket som kapar rytmen. Testa att läsa den högt, för något saknas framför "följa", t.ex 'att trofast' eller någon annan utfyllnad.

Fortsätt med enbart poesi! Heja
2014-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld