Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåsippor och folkhemsdrömmar

Himlen bekände till slut sin färg
och sa att den var helt utan illusioner

och jag ville bara gråta
för visst gör det ont
när småstadsidyller spricker

och visst gör det ont
när vi så hårdhänt måste vakna
av illa sminkade lögner

och visst gör det ont
när verkligheten
plötsligt blir uppenbar
och så mycket svårare att förtränga

för vi är gärna så lättlurade
och vi glömmer gärna så fort

för visst gör det mindre ont
om vi helt enkelt låter bli att bry oss.

 

 




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-06 11:15



Bookmark and Share


  Elwania
ja naturligtvis sätter jag in mina tankar och bilder till din text. vilken passar just nu i mina tankar på vad som händer med Sverige
2014-10-08

  ResenärGenomLivet VIP
Verkligheten är inte så som vi vill att den ska vara...och visst gör det mindre ont om vi inte bryr oss, det håller jag med om...mycket tänkvärt i dina ord...
2014-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP