Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG VILL INTE VARA

En klump i halsen och svarta ord på vitt papper.

"Jag vill inte vara. Jag vill inte finnas."

Jag växer upp i en värld där rasismen tilltar men där jag förtrycker fastän jag inte vet om det. För att jag är vit, har en acceptabel funktionsvariation och för att jag är blond och har blåa ögon. Jag har en smal kropp som nästan aldrig utsätts för thinshaming och jag bor i en stor villa och varje kväll kan jag lägga mig ned bredvid min katt och klappa henne tills jag somnar.

Men jag vill inte vara. Jag vill inte finnas.

Varje dag frågar jag mig varför jag finns på detta jordklot. Jag frågar mig vad min uppgift är. Vad syftet med min existens är. Vad varje andetag faktiskt betyder i slutändan. Jag kan inte svara och det gör så ont.




Fri vers (Fri form) av hjärtslagavbetong
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-07 22:43



Bookmark and Share


  Oscar E Quinn
Håller med Burning heart. Man skapar sin framtid efter sina kapacitet. Bara att ha den insikten du har är ett stort steg.
2014-10-08

    Just Human
Har jag frågat mig själv flera gånger. Svaret är : Det Finns ingen mening. Vi lever eller så dör vi. Livet blir vad man gör det till. Endast individen kan subjektivt skapa sin mening med sit liv.
2014-10-07
  > Nästa text
< Föregående

hjärtslagavbetong