Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texter som blev sången "Sultan tårar"


SULTAN TÅRAR

Han ligger ensam i deras säng
En 180 bred sultan
och dom som hade skaffat barn.
Allting hade gått över styr.
För mycket jobb.
För lite kärlek...

Hon bor i köket hos en vän.
och hon försöker att förstå
på kinden känner hon en tår,
och den faller rakt ner i furubordet
det var hon som fått sista ordet
Men vad är sista ordet värt
när man förlorat allt man haft kärt.

Allting hade gått så fort,
bil och barn och hus och båt
och ingen tid att hjälpas åt.

Man ska ha en spikrak karriär
och inte vara till besvär
och inte prata om sånt där...
Är ingen plats att vara kär

Deras dotter sitter på sitt rum
Hon bygger med sitt lego
Hon vill att allt ska vara helt igen

Men nu är det verklighet
Statoil-flyttbuss och flyttpaket
Nu är allt försent...

Han lyfter upp sin dotter i sin famn
och hon håller honom hårt och hon säger jag och du...
Sen är det dags att gå

Han står och ser hur dom far i väg
Han får något tjockt där i sin hals
Han fyller pellets hela vägen upp
För det är så väldigt kallt.

Han ligger ensam i deras säng
En 180 bred sultan
och dom som hade skaffat barn...




Fri vers av Henrik Elofsson Diaz
Läst 964 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-03 21:13



Bookmark and Share


    M
Ja ibland hjälper det inte med hus bil och båt...vad blir det värt när kärleken reser iväg...
2007-01-30

  Mangal VIP
Uäääh... Mycket bra fångat. Grips av känslor.
2006-12-08

  Araminta
gripande redan vid en genomläsning...
både rolig och sorglig text, särskilt titeln
låter ana en viss tragikomisk inställning...
2006-11-04

    luta
börjar bra och man lever sig in i hjälplöshet och sorg gillade speciellt Men

vad är sista ordet värt
när man förlorat allt man haft kärt.

tyckte däremot inte om att du upprepade det med att dotter sitter och bygger lego......det har du i en annan dikt
du binder fint ihop början och slutet med och dom som hade skaffat barn..

nicig:)
2006-10-11

  Nära
Den förmedlar tomhet.
Jag saknar känslan den måste behövt skrika ut.
Eller fanns där bara tomhet?
2006-10-04

  Jojo
Näe, nu gråter jag på riktigt! Denna var ju ännu bättre än den du skrev idag. Så mycket känslor fångade här. Hur ska jag orka jobba resten av dagen... dina ord har satt igång så mycket funderingar...
2006-10-03

    NoMi F
Å så sorgligt men
ack så aktuellt
separation med allt
vad det innebär
Du skriver i en poetisk
känslig anda här
om detta
Tycker om
2006-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Elofsson Diaz
Henrik Elofsson Diaz