Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN DEL MENAR SIG INTE KUNNA TRO

Men de flesta av oss tror

på, att vi skall få se

morgondagen


fast ingen av oss har sett den

och inte heller har några

garantier, för att få

se den:


det är TRO.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-12 05:10



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Rom 1:19-20 "Vad man kan veta om Gud är nämligen uppenbart bland dem: Gud har ju uppenbarat det för dem. Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudomshärlighet har ända från världens skapelse varit synliga, i det att de kan förstås genom hans verk. Så är de då utan ursäkt".

Ingen dålig grund för tron precis, att bygga på! Men man VILL INTE tro.
2014-10-13

  Larz Gustafsson VIP
Fast den tron är ju baserad på erfarenhet - det blev en ny dag i går, dagen dessförinnan och så vidare.
Tron på Gud är baserad på ett annat slags erfarenhet. Den är mer subjektiv och upplevelserelaterad. Detta beror på att Gud är en personlig Gud. Jesus vill ha en levande kärleksrelation med oss var och en som individer.
Därför kan JAG aldrig "bevisa" att Gud finns. Det kan Han bara göra själv, för var och en som vill och är uppriktig i sitt hjärta. Därför sade Jesus: "Den som söker han finner". (Matteus 7:7-8)
2014-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld