Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Höst i skogen "syftar till att fånga känslor av skogen och för att markera sin kamp i en tuff miljö senhösten.


Jag slösat bort i fyra väderstrecken.

 

 

 

Miljarder löv, fyllde skogen.

 

Fall anlänt, grinigt: 2014-10-13 08:03:28

 

Fåglar som hejade sorgsen skog

 

Har nu tagit GPs flyget till varma länder.

 

Det är höst!

 

 Och allt kortare final.

 

 Solen arg, jagade tjocka moln,

 

 Nästan svart.

 

Kvällsvikt sitter över skogen stel.

 

stolt månad på blekgul kontur,

 

 Behåller en dos av optimism.

 

För svag för att skingra värme,

 

 Tack vare att lysa som en ljusvaka mörk tät i skog.

 

 Kalla surround träd och samla ner dem som på något sadelgjord.

 

Trädstammar, nästan fryst till känna och mala,

 

 Som om knuten käftar.

 

 På marknivå, en vinande som ett spöke hemsöker lång,

 

 Följt av en kall vind av sen höst.

 

hög med torkade blad lämnas åt slumpen och sprids

 

i alla riktningar, som snöflingor.

 

I den mörka skogen, bladen ser ut som skuggor

 

Som flyter mitt i kraftig sjögång.

skogar som består av gamla träd,

 

 en del sekulära, är van vid sådant väder.

 

 Hon såg honom under åren som gått och stora saker.

 

 De yngsta men är imponerade av ljudet av hösten i natten.

 

 Böj vänster och höger,

 

Och utflyttning som vissa mooning tongångar.

 

 Deras grenar gröna och elastiska,

 

 Kan inte motstå den hårda vinden.

 

Kämpar och stönade oavbrutet i öknen.

 

Den allmänna stämningen är en av sorg

 

Sorg upplevs av hela skogen i naturen.

 

 En kort stund av lugn installeras i skogen.

 

Vinden drog urtagen kända bara för honom.

 

 Med kylan ångrade han.

 

 För några ögonblick

 

 En djup tystnad lägger sig över den rostiga skogen.

 

Inget ljud bryter nattens mörker.

 

Trött, skog vilar i tystnad,

 

Som nyligen återvänt sårade från ett slagfält.

 

 Då, plötsligt, vinden avkastning.

 

 Mer nervöst än tidigare blåser kall och upprörd

 

Över träet fortfarande fast.

 

Utmattad är skogen-böj ett tecken på att bläsen lätt övervinna den.

 

Några blad av träd slits med hat och bort gillar kläder sönderrivna.

 

 Scenariot upprepas tills gryningen,

 

 då oväder dra tillbaka,

 

Vilket gör vägen blyg solljus?

 

Woods morgon är slapp

 

 Men glad att han gjorde det inför en hård vinter nätter senare.

 

 Som en man med rufsigt hår,

 

verkar skogen chockad,

 

 Men till slut somnar tröstade i diskreta svaga strålar av höstsolen.

 

Den enda upp är prasslande löv i skogen,

 

Vandra hans steg över den frusna marken.

 

Skogen övertäcktes med fruset löv.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-13 09:09



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Storslaget bra ordat *wow* /kram
2014-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP