Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "SOM ETT LJUS HAR JAG KOMMIT TILL VÄRLDEN, FÖR ATT DEN SOM TROR PÅ MIG, INTE SKALL VANDRA I MÖRKRET, UTAN HA LIVETS LJUS".


LJUSET ÄR ALLTID STARKARE ÄN MÖRKRET

om därför mörkret skall KUNNA utbreda sig

förutsätter det, att ljuset saknas, eller

är ställt under "bordet":


där det inte kan lysa för dem

som finns i rummet.


De som fått ljuset, Kristenheten, är därför skyldiga

att ställa fram det inför ALLA, och att svika

vårt lands folk, på på den här punkten:


är att TILLÅTA dem vandra i mörkret,

i ett mörker där de inte själva

vill vara!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-14 07:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld