Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GOLGATA, SEGERBYTENAS BERG!

Ps 76:5-11 "Full av ljus och härlighet kommer
du från SEGERBYTENAS berg. De STORMODIGA
är avväpnade, de har slumrat in och sover; alla
stridsmännen har måst låta händerna falla.

För din näpst, du Jakobs Gud, ligger domnade både
man och häst. Du är fruktansvärd: vem kan bestå,
när du blir vred?

Från himmelen lät du höra din dom, då förskräcktes
jorden och blev stilla, då när GUD STOD UPP till dom,
till att frälsa ALLA ÖDMJUKA på jorden.

Ty människors vrede blir dig till byte; du har vrede
till överflöd att omgjorda dig med".

--


SEGERBYTENAS BERG

Men var din vinter

kall och stum,

skall våren kännas

ljuv!


När du blir fylld

i varje rum, av

Anden ifrån

Gud!


När våren blommar,

rik och skön, då

SER DU vinterns

lön!


Det var i nöd och

trångmål vägen gick

till Utsiktsklippans

krön!





Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-21 08:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint diktat!
2014-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld