Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om något i Berlin


Två stationer kvar till Julius-Leber Brücke

Hittar du enkelt till Hohenfriedbergstrasse 20?
Vid stationen möter jag dig.
Det är två stationer kvar till Julius-Leber Brücke,
Jag kommer snart för jag har redan fattat tycke.

Det är inte nödvändigt, jag har en bild av kartan.
Jag röker inte cigaretter, ska snart hyra ut.
Det är kaotiskt men charmigt, inte så inrökt,
Min chef är schysst, jag får snart påökt.

När jag flyttar tillbaka ska jag möblera om.
På väggarna ska jag ha bilder.
Jag vill att alla möbler ska vara låga.
Jag kan måla. Bara fråga.

Det är samma dag som jag var i t-shirt affären.
Vad kallt det är, balkongdörren är lämnad öppen.
Vi hånglade, drack te och tryckte tröjor.
Titta på vad som är bakom fönstrets slöjor.

Jag tänkte visa dig min djungel.
Säljer du? Ja, det är hemligt.
Tycker du om att laga mat?
Pasta från samma fat.

Han är också vegetarian.
Pasta har aldrig smakat så bra.
Jag är på Ostkreuz, kommer om en halvtimma.
Ser du från S-bahn att det är dimma?

Wie lange bliebt dein besuch?
Till söndag, jag tänker ändå sova med dig i natt,
Jag ska till cafét imorgon. Väck mig tidigt.
Du har inte rullat, du har vridit.

Det är hösten, det är vägen mellan Nordbahnhof och Borsigstrasse.
Det blåser mer i gathörnen än i lekparken.
Mörkt och kallt är det som drar i mitt öra.
Han är berusad, borde inte köra.

På ett café vid Nollendorfplatz blir jag rånad.
Gråter, tigger pengar till u-bahn.
Det är ingen invit.
Ljuger aldrig för dig med flit.

Jag betalade frukostpastan. Jag jobbar, men svart.
Väntade på dig när jag gått vilse.
Befinner mig så sällan i västra delen.
Mot slutet, såg jag bara felen.

Perfektionisten bor inte i Berlin.
Am I your german boy?
Du sa i den första dansen:
Tappa inte bort svansen.




Bunden vers (Rim) av rävsvans
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-22 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rävsvans