Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betingad repris


Barnabön

 

Säg mig vad är vinter, mamma?
Säg mig vad är snö?
Vad är det som gör att alla
växterna ska dö?

Varför stiger haven, mamma,
över varje brädd?
Varför kan jag inte somna,
varför är jag rädd?

Skogsbrand och orkaner, mamma,
varför har vi dem?
Varför är vi inte trygga
i vårt eget hem?

Barn i många länder, mamma,
tvingas bo i tält
varför lider de av torka,
sjukdomar och svält?

Jorden är så vacker, mamma,
så fantastiskt skön!
Varför måste människorna
smutsa ner miljön?

Hurudant blir mitt liv, mamma?
Snälla, ge mig svar.
Snart är ju förhoppningar
det enda jag har kvar.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 791 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2014-10-26 19:00

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
Gillas så fint vännen
2015-08-15

  Monika A Mirsch VIP
Ta ungen varmt i din famn, ni är ju två och vi är tre .... ja ungen min så blir ditt liv och mitt - tillsammans!
2014-11-02

  Ingrid Trolle
Stort grattis till den
välförtjänta utmärkelsen
av denna så vackra och
fina bön, som borde läsas
varje dag.
2014-10-31

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-10-29

  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2014-10-29

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
en mycket vacker dikt. Tack!
2014-10-29

  Eva Helene VIP
Väl värd att repriseras.
2014-10-29

  Maria T
Ord räcker inte. Jag får tårar i ögonen.
2014-10-29

    prima donna
ojoj så bra och så viktig! bokmärkes
2014-10-29

  ResenärGenomLivet VIP
Så fantastiskt skrivet och så berörande...berättigande frågor...
2014-10-28

  Carl O Andersson
Helt enkelt underbart skrivet. Jag tar mig friheten att låna Walborgs hela kommentar.
2014-10-27

  walborg
Ett mästerverk denna bön, som borde läsas vid varje barngudstjänst och vid varje morgonsamling i skolan och vid sängkanten om kvällen med ett gott svar från mamma och pappa
2014-10-27

    ej medlem längre
Så rörande fint skrivet!
Det är en eländig värld att komma till
2014-10-26

  Tuffeli
fint! och mycket tänkvärt.
2014-10-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP