Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit man

Vit kamrat, en svensk demokrat.
Jag är en bakåtsträvande gycklare
Som tror mig äga en privilegierad plats
Inom mina gränser.

Jag är vit och man,
Varför skulle jag tveka?
Varför skulle jag vara rädd?
Jag klarade mig bra i världen;
Då får väl andra göra det också.
Min passiva godhet räcker väl, eller?

Det är märkligt.
Jag vet att för oss kvittar det lika,
Men för dem spelar det ett stor roll.
En ny granne för ett nytt liv.

En bild reduceras till ord.
En bild reduceras till siffror på min statistiska papperssköld.
Deras lidande handlar helt plötsligt om vår säkerhet.
Jag står i utkanten av deras helvete
Och klagar på att det bränns.
Jag slänger lite pengar istället
För att räcka ut en hand.

Ut går förnuftet och moralen.
In kommer okunnighet och trubbiga åsikter.
Jag plågar mitt land --
Mitt underbara färglösa land.




Fri vers av Gudsogiltigeson
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-05 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gudsogiltigeson