Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En jordglob i ett sandkorn

Idag är en dag för de små tingen
Det är allt jag ser
Det stora i det lilla
Små små världar i en skärva
i en flisa
i ett korn
En jordglob i ett sandkorn
En världskarta på en stubbe
Alltså det lilla som är stort
Större än det "stora" det finns i och som omfamnar det
Det är en sådan dag idag
Soldiset berättade det för mig redan genom gardinerna över morgonkaffet i ottan
Alltid ottan när denna vals spelas upp




Övriga genrer av Andy Samuelsson
Läst 293 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-11-10 22:44



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
Så vackert om hur varje dag borde vara egentligen.
2016-03-21

  Ljusletaren
Storartat bra dikt!
Jag brukar säga att det är det lilla, lilla i allt det stora som är bäst. Du är inne på ett liknande spår :-)
/kram
2015-05-06

    ej medlem längre
En sådan dag är en bra dag.
Fin text.
2014-11-21

    Sefarge VIP
Stor Dikt i litet Format!
Du Tassar runt med
seende Ögon!
Åt oss andra.
Tack!
2014-11-11

  tildam
den här fick mig att längta efter morgonen. Mycket fina bilder du målar upp. Tack!
2014-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Andy Samuelsson
Andy Samuelsson