Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månspinnaren, En smutta personlig i fabel tappning.

 

– På mig stämmer bra, bara genom poesi jag kan hitta mig själv. Skrivande är min terapi.

Ja har inte skrivit på två dagar, för att är mycket upptaget med hushålla och reseplanering med rysk air flotta till ett varmare land, där min fibromyalgi kräver inte värktabletter, som tar död på mig och ger mig ett stråk som liknar detta högblodtryck i maj månad på vanliga värktabletter,

 Svenska klimat är mycket svårt att förstå sig på, det är som ett vakuum som suger på kraft, man blir ständigt tröt och läger på bukfetma även när man svälter sig.

När jag var yngre som jag är nu, trodde blind på personlig utvekling, sedan inser att bara dem som bränder en bil får jobb och kredibilitet bidrag bara den som mördar flera en två människor går fria med hjälp av lite fiffigt lagunderstöd.  

Och det stämmer bra i dagens läge, när ansökte konstnärsbidrag för 20 år sedan, svarade till mig mörda Ingemar Bergman och då får du konstnärs bidrag! Det är konst det är kultur.

Då blev jag mycket rädd: En psykolog blev informerad, för att till min grund och uppfostra på ungerska/ rumänska gränser är att aldrig gör illa till en vän eller fiende, det finns en gud som tar hand om alt under sin rike! Och film och svensk kultur och historia det var alt som intresserar mig, men man måste vara ond för att den som är självklart i en fungerande samhället.    

 

Om jag skriver så här idag skilja på det datumet, torsdag den 13 november 2014;

Imorgon ska jag spina den sockervad som är själva månen förtrolla det och hämtat ut alla guda behandlingar med magnet och plåster.

Men sedan vad ska vi göra om det finns inte mera månen som en boll och vi har förvandlat det till en silver tråd?

Det behövs nålar sade en igelkott.

Då vet vi man ska vara vis som en igelkott! Aldrig ger upp inför den stora lejonen;




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-13 16:48



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag såg på animal planet en igelkott omringad av fler lejon, han bara gick och aldrig lämnade tagarna under sig i boll, till slut flocken lämnade igelkotten i fred, vilje inte riskera en punktering i näsa.
2014-11-13

  Ronny Berk
tänkvärt, läser och omläser just för att greppa närheten mellan stora lejon och visa igelkottar ...
2014-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP