Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JUST NU: Nya regler för utvisningar 2024 05 02 Regeringen och SD ska se över regelverket för utvisningar.


JUST NU: Mer att deportera.

Regeringens besked: Fler ska kunna utvisas. (expressen.se)
Sara, 7, dog i Engelska kanalen | Varlden | Expressen

 

Den svenska regeringen reviderar i samarbete med Sverigedemokraterna (SD) utvisningsbestämmelserna. Syftet är att ändra reglerna så att fler kriminella kan utvisas från Sverige. Detta tillkännagivande gjorde migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) under en presskonferens tillsammans med Ludvig Aspling (SD), Ingemar Kihlström (KD) och Mauricio Rojas (L). Regeringen och SD har gett en utredare i uppdrag att undersöka hur regelverket kan skärpas. De föreslagna ändringarna inkluderar:

Att göra brott till grund för utvisning: Brott kommer att bli vanligare att betrakta som skäl för utvisning än de är idag.
Minskning av hänsyn till anknytning till Sverige: Hänsyn till en persons anknytning till Sverige kommer att begränsas till vad som krävs enligt internationella åtaganden.
Borttagande av särskilda krav för dem som anländer före 15 års ålder: Särskilda krav för utvisning av personer som kommit till Sverige före 15 års ålder och har bott här en tid tas bort.
Förlängning av återreseförbud: Återreseförbud kommer att bli längre och återreseförbud kommer att införas i fler fall än nu.
Bortseende från verkställighetshinder: Hinder mot verkställighet av utvisning kommer inte att beaktas vid bedömning av utvisning i brottmål.
Om dessa förändringar genomförs leder fler brott till utvisning än enligt nuvarande regler. För närvarande krävs ett minimistraff på sex månader eller risk för återfall för utvisning. Dessutom fattas för närvarande beslutet om ett brott motiverar utvisning av åklagaren. De föreslagna ändringarna skulle överföra detta ansvar till åklagaren och se till att ärendet tas upp till rättegång för prövning.

År 2023 lämnade sju av tio personer med utvisningsbeslut Sverige, vilket resulterade i att 25 000 utvisningsbeslut verkställdes. Mer än 11 ??000 utvisningsbeslut verkställdes dock inte under samma period. Regeringen har som mål att stärka Sveriges ekonomi genom att öka antalet sysselsatta och självförsörjande genom dessa förändringar.

https://marcusoscarsson.se/just-nu-fler-ska-utvisas/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2kx_9pBhQk56V3roBXXhV6gHYw7DIunXNHur3JHUOKEyoR7uNfgLlqILI_aem_AeZAi2MZRunOZA5majOBLnCqnjW6uSq1sNStkyt1ZuayCNmNIojXgLz7tnWuL9znxkHcLJmDHtol3mW7gY0LQezp

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-05-02 10:46



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Må Gud skydda oss från den där mannen som förlorade allt eftersom han också förlorade rädsla och tro.
2024-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP