Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hur väldigt viktigt men oerhört komplicerat det är att använda ord. 29/12 - 2013


Ordet

Ord kan talas eller skrivas på plakaten
och samla de som tror på gemenskapen.

Ord kan bli för mycket och användas i överflöd
som när julen häller bensin på konsumtionens glöd.

Ord kan förändras och fler kan komma till
idag kan man ju använda hen om man vill.

Ord kan förskönas och dölja vad som är sant
som när Sverigedemokraterna pratar om ”nolltolerans”.

Ord måste få leva, användas och flöda
men det kan också skada och i värsta fall även döda.




Bunden vers (Rim) av AnnaJulia
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-13 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AnnaJulia
AnnaJulia