Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ChainZ


Flyttfåglar

Flyttfåglar flyger högt över våra huvuden
De tycks skratta åt oss små
Vingklippta änglar som tittar upp i det blå
Jag längtar bort men vill inte lämna dig
Så jag biter ihop och döljer mina rädslor
De blir till en klump av grå ångest
Den bär jag för att få vara med dig
Du förstår aldrig varför jag är så trött
Vi sover ju hela natten säger du
Men jag vakar och vilar inte en sekund
Om jag somnar är du borta samma stund
I min mardröm är du den ängel
Som fått vingar och vill ge dig av
Egentligen är det jag som längtar
Och det är därför jag lider så
Jag önskar att du kunde bo inuti mig
Så att om jag flög kunde du följa med
Du skulle få bo i min lunga
för mitt hjärta är i uppror
Men nu har jag inga vingar
Och vi är inte på väg någonstans
Därför tittar vi upp mot fåglarna
Kvar på marken borde jag känna lättnad
över att våra vingar trots allt är klippta


but even the birds are chained to the sky




Fri vers av Lågvatten
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-14 20:03



Bookmark and Share


  Perina
Kunde så mycket vara mina ord! Stark igenkännlig på denna! Uj!
2014-11-16

    Drömfabriken
Dessa rader gillar jag bäst.

"Flyttfåglar flyger högt över våra huvuden
De tycks skratta åt oss små
Vingklippta änglar som tittar upp i det blå"

"(...du den ängel
Som fått vingar och vill ge dig av )"

"Egentligen är det jag som längtar
Och det är därför jag lider så
Jag önskar att du kunde bo inuti mig
Så att om jag flög kunde du följa med
Du skulle få bo i min lunga
för mitt hjärta är i uppror
Men nu har jag inga vingar
Och vi är inte på väg någonstans
Därför tittar vi upp mot fåglarna
Kvar på marken borde jag känna lättnad
över att våra vingar trots allt är klippta "

Plus kanske ändra från "trots allt" till "ändå" i sista raden.

Jag känner bara att dessa rader är bättre.
Känn om du tycker samma.
Sedan hade jag prövat få den att funka med bara det du behöll kvar
plus sådana rader som sedan måste till för att få dikten att funka.
2014-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Lågvatten
Lågvatten