Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det bestäms allt en massa i Stockholm, som går ut på att föda en ständigt hungrande stad och dess messersmittar


Trollsilver (rimmad politisk inlaga)

Det sagts mig att uppe på Enarebergen
De ligger ett smycke från tid som flytt bort
Inte mycke för världen, men om skrapar på ärgen
Utav ädel metall dess kärna man gjort
Finnskogasilver från trollen man röva
Hittar man skatt när i skogen man ströva
Kan man tro att man funnit sin lycka
Och med rikedom man kan sig smycka

Men akta dig du om du börjar att leta
För trollen de vet deras silver är gömt
Det är bäst att va vaksam så inte man reta
Upp trollen de inte sitt silver har glömt
Om de sitt silver igen får upp vittring
Kan de igen inte dölja förbittring
Och sig reser ur mossa och lummer
Från sin hundraåriga slummer

Trollen igen våra marker beträder
Som en del av en fauna som längesen flytt
Förgäves var då våra förfäders räder
Att få koll på allt trolltyg var som förbytt
Att förfäder ej kunde trollen utrota
För det misstaget nu du bittert får bota
Naturskyddsförening som kräva
Mot mångfald i trollgener sträva

Neanderthalsgener ibland många andra
Och samlaregener av silver de bär
Flockar av troll ifrån Ryssland de vandra
Feromoner av silver i luften det är
Då inte längre blir tryggt här i trakten
När ej ens får lov att få idka skyddsjakten
Och skatten som skatt du betalat
Efter regeringens dom hade talat.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 337 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-17 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Spännande läsning om trollsilvret.
Bra diktat!
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick