Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första stycket skrivet av Erik Gustaf Geijer och är en del av dikten Gustav Eriksson. Andra stycket är skrivet av mig.


Det föraktade folket

Det folk vars väg i öknen gud beredde
Och lärde sina bud
Det allt förlorat sedan
Blott sitt namn har det än uti sin lyckas nedan
Och sina fäders gud

Och sekler gick och natt blev dag
I ett oupphörligt tidevarv
Pogromer mot honom blev kutym och lag
Trött och försvagad, nästintill tillintetgjord
Reste han sig sakta upp och mindes sina fäders hedersord




Fri vers av SMSNN
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-17 18:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Leve Israel!
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

SMSNN