Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVERIGE, LANDET SILKESVANTE!

sa en man i radioprogrammet Klarspråk i dag

och de vantarna gällde huliganerna

som tillåts härja på våra

fotbollsarenor:


men våra ofödda i moderlivet möter

inte alltid de silkesvantarna;

tvärt om.


Kan det bero på att huliganerna

kan försvara sig, vilket

inte de ofödda

kan?


Vi ger oss på de svaga,

ja, de svagaste: de

försvarslösa.


Inte ens predikanterna,

Guds Ord tjänare,

försvarar

dem.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 96 gånger
Publicerad 2014-11-20 10:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld