Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rakhyvlar och schampoflaskor

Något står inte rätt till
Jag hade varit borta, längtat efter dig

Jag tar ett bad, du sitter bredvid
Försöker låta glad, pratar om min resa
Dina ögon undviker mig
Och jag får slut på saker att berätta

Du reser dig, för att lämna rummet
-Det har hänt något, eller hur?
Du svarar mig inte
-Är det...
(jag nämner Hennes namn, Hon som du så ofta börjat tala om)
Du vänder dig om, säger
-Förlåt mig...
Tystnad
-...vad har ni gjort...?

Och bland rakhyvlar och schampoflaskor
Frågar jag mig fram till varenda liten detalj
Som jag inte vill höra

Jag ber dig lämna rummet
I det där badet
Känner jag mig smutsigare än någonsin
För om jag inte varit smuts
Hade Hon inte behövts

Jag sitter hopkrupen
Vattnet räcker mig bara upp till midjan
Ändå drunknar jag




Fri vers av Linnéa Sinéad
Läst 542 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-12-01 22:17



Bookmark and Share


    jagkommeringenstans
Åh. Slutet. Fantastiskt.
2015-03-25

  Alysse VIP
Mycket bra skrivet! Det känns som att man var där och bevittnade allt. Jag kan faktiskt gå så långt och säga att jag kan känna, att det var jag som satt där i badkaret. Så bra och målande beskriver du alla känslor.
Berörande och smärtsamt
2015-01-27

  Nasruddin
Fantastiskt stycke. Och jag tycker du konstruerat den helt perfekt med den positiva inledningen, samtalet med insikten och sist tankarna och den hemska känslan. Gôrbra!
2014-12-05

  Junia VIP
Otroligt smärtsamt och målande!
2014-12-04

  Connie
Kan se hela sceneriet framför mig! Stark smärtsam och utlämnande!
2014-12-02

    psyklist
Det finns så mycket bra i den här texten, hur du målar upp hela scenen och stämningen. Sveket och smärtan når hela vägen. Att du sitter i ett badkar (naken, förmodar jag, och hopkrupen) tycker jag framhäver svaghet och utsatthet på ett väldigt starkt sätt. Och jag fastnar framför allt för det diffust suggestiva i schampoflaskor/rakhyvlar. Applåder!
2014-12-01

  Johan Strömstedt
Det känns att det gör ont, trovärdigt!
2014-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Sinéad
Linnéa Sinéad