Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alibi för mänskligheten

Min vän,
Vårt fönster står öppet
mot natten. Den väntar där
ute, på våra rädslor och
lögner, svek och
farhågor.

Min vän,
i mörkret är vi
osynliga. Vi är varandras
alibi när vi gräver
gropen stor nog
för synder och
tillkortakommanden.

Du säger du
är rädd och undrar:
Det är väl inte
vår mänsklighet
vi slängt i gropen?


Jag håller dig om
om ryggen, sa
jag. Du vet, vår
mänsklighet, den
har vi bara
jordat nu.
Bland annat ogräs.















Fri vers av Sarakaos
Läst 125 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-03 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sarakaos