Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den akuta sorgen


Jag blandar rosa, tills man inte längre ser (det röda)
Jag blandar rosa…
Stillar oron, försöker förtränga! Bilder blixtrar fram - (röda!)

Men jag dränker dem i vitt,
och blandar rosa -

Tills det som har hänt
Inte har hänt.
Tills igår
Inte längre finns.

Men när jag vaknar, är det vita för långt borta
Jag hinner inte värja mig för (det röda)

Då har det som hänt, hänt!
Det som skett, skett!
Det (röda) exploderar.

Jag sträcker mig fram,
Tar en liten gnutta vitt,
Tillsätter vatten
Och blandar rosa…

En ny dag tar sin början,
En ny dag utan dig, som alla dagar nu.
Som jag längtar efter blåa dagar igen! Gröna, gula, ja till och med gråa. Bara inte (röda).

Rött, rött, rött. Nu säger jag det...




Fri vers av Erica Villborg
Läst 365 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-06 15:51



Bookmark and Share


  Erica Villborg
Tack :) just denna betyder mkt för mig
2016-07-13

    ej medlem längre
Bra skrivet.
2016-07-10

    ej medlem längre
utmärkt färgval
Hel, -rött+
2016-06-11

  Marita Ohlquist VIP
Starka känslor!
Bra förmedlat om sorg och saknad.
2014-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Erica Villborg
Erica Villborg