Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men hjärtat kanske inte orkar slå.

hur ska jag försöka förklara?
en liten jävla detalj i det stora hela,
men det är de små detaljerna som är viktiga just nu.
jag är på ständig jakt efter ett ljus, små lyktor, någon liten låga som brinner någonstans. jag har lyckats finna dem ibland,
hos olika människor och på de mest oförutsägbara platserna.
det är något otroligt vackert och skört, när jag inser att jag inte längre enbart skrapar på ytan,
jag gräver ner mig i djupet och tillåts bli hänförd.
varje morgon vaknar jag upp och helt plötsligt finns där ett nytt ljus som jag ser allting i.
det är tunga, djupa andetag jag tar i den krispiga vinterluften,
jag känner en iskall förlamning längs ryggraden och jag slåss mot något jag inte kan se eller röra.
men det händer ibland att jag ser den lilla lågan mina ögon ständigt söker sig efter,
benen vill springa med all den kraft de har men hjärtat kanske inte orkar slå.
jag känner mycket och jag känner stark,
jag har skrattat högt och mycket,
jag har sovit alldeles för lite och sällan i min egen säng,
jag älskar och saknar av precis rätt anledning.
ibland råkar jag ge bort delar av mitt hjärta, det är så enkelt när den redan är i så många små bitar.
men det finns något hoppfullt i det jag är,
i sakerna jag ser och framförallt.. i dig.

(och vad jag hoppas att alla mina små hjärtebitar hamnar hos dig tillslut).




Fri vers (Fri form) av Atena
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-08 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Atena
Atena