Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina funderingar kring den tråkiga, med hopp till den soliga och fria i kropp och själen.


Livet är det samman två fattiga vet.

 

Livet är det samman

fattiga vet,

som det är

i dunkla

ovisheten

göms

osäkerhet

små hemliga plan

Och den största planen.

människor bygger podium

baserad på känslor:

Folk,

Omständigheter,

 Turen med sig,

Men har vi i verklighet, någonting i livet?

Har vi något  liv?

eller vara plikter och övergång trädelser.

 

Håller vi fast vid torrt ogräs.

Själens skorpa raster 

Överlämnad

Besviket

Julen håller spegeln

Vill se en redovisning av hela året.

 

I år vänder jag ansiktet till traditoner,

som gagnar bara dem rika,

en rensning

 i kropp och själ:

 garderober som töms ut

ödslar på fattiga barn

 som de skapades själva,

men det räcker om man är god mot dem

 en dag

bara om

Den ska vara festlig legitimerad av bibel.

I år Jesus barn,

 du ska inte få jul klappar,

Inte jag ska ta emot.

Jag avstår dem,

Och du ska välta upp och när sanningen i din bägare.

På lånade land och pengar du är kung,

Jesus barn jag är som du bara en flykting barn i deras ögon.

Civil status?

 Medborgarskap bara till merit och inte på meriterna.

Jesus vad håller du på?

Mänskligheten allasammans…

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-10 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP