Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som jag framförde under open jam -06 i Umeå. En av mina verk som jag är mest nöjd med.


Om jag härskade över världen

Om jag härskade över världen

Om jag härskade över världen
så skulle det bli slut på exploatering och orättvisa
det skulle det bli slut på politiker som ljuger och sjunger samma visa

Om jag härskade över världen
så skulle det bli slut på folk som ser ner på dig
bara för att du heter Aisha och inte Lisa
det skulle det bli slut på skitlöner som får ensamma mammor att jobba tills de ska brista


Om jag härskade över världen
Så skulle en sann demokrati upprätthållas av politiker med intellekt
det skulle bli början på en ny era , med en kärna som består av respekt

Om jag härskade över världen
Så skulle pengar o mutor inte ha någon effekt
Det skulle bli slut på onödiga och misslyckade projekt

Du som ska härska över världen
Vad ska dina ministrar heta?
Vems misstag ska du upprepa?
Ska du låta bottenskrapen svälta medans toppskiktet äter sig feta?

Ni som härskar över världen
Glömmer ofta bort folket och leker med elden
Ni utmålar en krigsgalen idiot som hjälte
Fast hans soldater har satt kulor i ett oskyldigt barns mjälte

Ni som härskar...
När vi konforterar er med era misstag, så påstå ni att det inte hör till saken
Ni vill le duktigt, nicka när ni snackar luddigt, och vända blicken när ni beteer er ohederligt




Fri vers av Khalid R.
Läst 423 gånger
Publicerad 2006-04-07 13:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Khalid R.