Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad nu då?

en natt två nätter soluppgång med mörker
solnedgång ger ljus
i bäcken står hon där
flickan utan liv
ljuset som aldrig riktigt släcks, bara går halvfart ibland
lyktstolpar som böjs, blommor som knäcks
stjärnor som lyser svart, solen som slocknar

tomma kontorslokaler med tomma själar
skumma kvarter i nattens ljus, utstrålar glädjefull värme
värme som aldrig försvinner, bara suddas ut litegrann ibland
pennan skriver och suddet suddar
ibland suddar suddet fortare än pennan skriver
men vadfan betyder det egentligen?

annonser i en tidning med tråkig reklam som skriker ut extrapriser på överblivna övergivna varor
lika övergivna som flickan i bäcken lika naken som näcken
mörka skogar är ljusa och ljusa dagar är mörka
tvärtomvärld är normalvärde utan undantag
tagen ur vinden kommer röster av sand
ropar av död och helvete utan slut
vänta bara till du hör det
se livet gå förbi som om du vore i trans

låt dig somna i ljuset av nattens mörker, och se månen utan ljus lysa med svart glädje
tills soluppgången gör världen mörk utan slut och flickan i bäcken försvinner
varför inte varför inte dö
varför leva i mörker när man kan stå i ljus
varför varför varför




Fri vers av Loanna Wiatr
Läst 379 gånger
Publicerad 2006-04-07 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Loanna Wiatr