Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kylan som råder just nu.


Det är kallt

 

 

Det är kallt

 

 Ännu en dag gryr

fast en

utan sol

 

I tidningen bläddrar jag förbi

allt

precis allt 

alla ord

 

jag vill inte läsa mer

jag vill inte läsa om fler hatbrott

om kylan i flyktingpolitiken

om SDs idéer och utspel

jag vill inte längre se

Björn Söder peta sig i näsan

med den solidaritet jag växte upp med

 

Nynazismen, retrofascismen, antisemitismen sprider sig som ett

äckligt virus och söker förstöra allt vi står för

förgör själar, förödar människohjärtan

och dödar

samtidigt som polemiken och retoriken förvirrar publiken 

och jag försöker se logiken i vad de säger

men jag ser och hör och känner bara tragiken

och jag kommer aldrig

att förstå

 

 

Det är kallt 

 

Jag sätter mig med mitt kaffe som jag dricker

ur en svart kopp

Svart kaffe

ur en svart kopp

vid ett vitt bord

 

Färger

Normer

Fack

Varför?

 

Det är kallt

och himlen är stålgrå

 

Jag önskar att jag vore färgblind

Jag önskar att alla människor vore färgblinda

Jag önskar att färgblindhet

kunde sprida sig runt vår planet

lika snabbt som fågelinfluensan

 

Jag önskar att alla barn fick födas fria in en värld

utan våld och krig

och fördomar och förakt

bortom svält och fattigdom 

och jag önskar att de fick chansen att 

 förstå innebörden av liv

innan de står öga mot öga med döden 

och splittrade människoöden

Det är deras rätt, och kan vi inte ge de den

chansen har vi felat dom.

 

Jag önskar att människor fick vakna upp

i sina sängar

i sina egna hem

och känna glädje

idag och inför framtiden

 

ALLA människor

oavsett ursprung

hudfärg, läggning

eller religion

 

Glädje och hopp

i trygghet

och värme

 

Jag önskar att alla fick älska

precis vem dom vill, allt vad dom kan

och lite till

utan förföljelse och hot

om en skinnstövelprydd fot

i ansiktet eller värre

 

 

Jag önskar att ord som främlingsfientlighet

inte fanns

Jag önskar att ordet främling 

inte fanns alls

Jag önskar att ordet rasism

skulle raderas från Googles sökmotor

och att empati var världens rotor

 

Jag vågar inte läsa mer

 

Jag vill inte höra

 

Jag kan inte förstå

vad det är som händer

 

Men jag har en enda önskan

 

att solen får gå upp igen

och att vindarna vänder

 

Det är kallt nu

Hur röstade du?




Fri vers (Spoken word/Slam) av Sanna Forsman
Läst 403 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-19 05:28



Bookmark and Share


    frun
Bra
2015-10-11

  Mfredrik VIP
J.....bra
2015-01-18

  sommarmoln
Fina och tänkvärda funderingar som det behövs fler av...
2014-12-19

  ResenärGenomLivet VIP
Jag röstar för kärlek och empati...
tankeväckande funderingar...bra...
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Sanna Forsman
Sanna Forsman