Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KYRKORNA I VÅRT LAND HAR SVIKIT JESUS!

Han som kom från himlen, som

ljus i mörkret och salt i

förruttnelsen


och sände Sina församlingar

i Sitt ställe, i samma

uppgift:


men de slöt fredsfördrag med

synden i stället, med den

värld de lever i:


Ett exempel på det är att man

kan dräpa Guds avbilder

i moderlivet


utan att kyrkorna - läs förkunnarna - säger

ett knyst, utan pliktskyldigast säger

Ja-till livet,


som är att likna vid en gäspning i sammanhanget

och så långt från lejonets av Juda rytande

som man kan komma!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-19 09:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
God jul alla poetiska kristusar. Och en skummig krans av julöl runt krubban! Frid :)
2014-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Även treenighetsläran och det hedniska julfirandet innebär svek mot Jesus.
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld