Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUDS ORDS FYRLJUS PÅ DEN FASTA KLIPPANS GRUND

som lyser sjöfarare - på tidens hav - hela

vägen ända hem till hemmahamnen:


till den vidöppna, välkomnande

Fadersfamnen!


Men om Ordets förvaltare släcker

de för människan obekväma

ljuset, om synd och

dom,


kapsejsar många:


Inget som Gud sänt i Sitt Ord

är utan betydelse.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 55 gånger
Publicerad 2014-12-20 15:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ändå finns det de som menar att Ordet är oväsentligt och att vi bara ska ägna oss åt upplevelser, mirakler och det man kallar kärlek. Som om det skulle existera ett motsatsförhållande mellan sanningen och kärleken. Det ena förutsätter ju det andra.
Hyckleriet är flagrant inom vissa s k karismatiska kretsar.
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld