Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LIgger en Fornborg på vägen upp från Vargön upp till Halleberg


Fornstaden på Halleberg (sång)

Endast skärvor av krukor och krus
fanns kvar utav templet bland högarna.
Inte ett spår av de gyllene hus
som sagorna hade berättat,
och av borgarnas hem hade tiden gjort grus
och i krogar hörs ej längre krögarna,
endast ljudet av vindarnas sus
när morgondimman har lättat.

Ref
Vad var det för ställe som än en gång fanns
bland kullarna ute i skogen?
Vart försvann alla människor någonstans
och varför flyttade alla?
Strider förlorades, strider som vanns
men till slut var förödelsen mogen,
att slutligen lägga begravningens krans
över alla eldstäder kalla.

Okända gudar som dyrkades där
är sedan länge förglömda.
Allting som varit som nu inte är
gör att man inte kan minnas.
Skatter som gömdes från girigt begär
blev för alltid i jorden bortgömda,
och fanns ej att finnas de stunderna när
guldskatterna kunde finnas.

Ref

Och sedan försvann det till sagornas land.
Försvann till det evigas salar,
och staden och husen blev grus och blev sand
och träden och skogen tog över,
och tycker man att när man går där ibland
träden man hör någon talar,
så är det en viskning från tomhetens rand
Innan tomhet sig slutgiltigt söver.

Ref




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 403 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-20 21:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin sång och dikt om den gamla fornborgsplatsen!
2014-12-26

  Connie
Mycket intressant i både ord och sång. Blir kanske nästa semesterutflykt ;)
2014-12-25

  RitaBrunner
Härligt att hitta en historia att berätta utav grus och sand och dess förmodade liv för länge sedan!
Jättefin sång och text!
2014-12-21

  axveronika
vilken fin sång och fliken fint formulerad undran
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick