Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten juldikt som påminnelse till alla er som tycker att julen är jobbig!


Om julen är en helvetesda'

Julen är tänkt att va trevlig
Julen är tänkt att va bra
Men det är inte alltför sällan
som julen är en helvetesda'

Kanske blev kakorna fula
Kanske blev pyntet fel
Kanske blev julmaten äcklig
Kanske blev knäcken för stel

Kanske fick du inte vad du önskat dig
Kanske fick du ingenting
Kanske kunde du inte ens
slå någon du gillar en pling

Kanske kunde du inte ge
vad någon önskat sig
Kanske kunde du inte ge
en endaste liten grej

Kanske dricker du för mycket
eller är med någon som gör.
Kanske skriker du på någon,
någon som "bara förstör".

Kanske sitter du ensam
ute på gatan och fryser
Kanske sitter du ensam
med familjen och "myser".

Oavsett vad, så vill jag bara säga
att oavsett vem och var och hur du är
så finns det nummer du kan ringa
om du känner dig såhär:

Jourhavande medmänniska: 08-702 16 80

Kvinnofridslinjen (även för anhöriga, öppen dygnet runt)

Jourhavande präst (21-06): 112

God jul på er alla!




Bunden vers (Rim) av lobotomi
Läst 414 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-24 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lobotomi
lobotomi