Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juldikt.


Mörkrets öga

I mörkrets öga fladdrar en låga
snöänglarna blåser bort rädslan
kysser min kalla kind


Ljuset inringar min ensamhet
värmen smälter de svarta hörnen
kupar sin hand runt tiggerskans


Barnet som föddes i krubban
kom och gick med ett budskap:
julnattens sånger sprider det än


Stannar upp i steget
och sveper stjärnhimmelns mantel
runt mina uppdragna axlar


Ljuset brinner för tiggerskan
snöängeln, barnet,
alla som söker ljuset i mörkrets öga




Fri vers (Fri form) av Iréne S Räisänen VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-26 08:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du skriver med stor inlevelse!
2015-01-06

  petter rost
Tanken och skönheten i ditt poem talar till mej. Så väl skrivet, särskilt andra strofen kupar sej kring mej. Väldigt fint.
2014-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP