Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Det är för din skull' kanske kan låta som ett väl så bra skäl till att göra av med sig själv. Men det är aldrig 'för någon annans skull, eller bästa'. Vad du än gör är ditt alldeles egna som ansvar. Enbart ditt, trots andras behov av dig.


En sorts försök






Döden
kan ibland kännas som ett alternativ,
trots att jag personligen
brukar ordinera avhållsamhet

från sådana försök
eftersom ju den tiden ändå kommer,
ofta nog någon gång i slutet
av pjäsen eller filmen som utgör ens liv.

För den som inte klarar av
att göra av med sig själv
går det ju alltid att låta någon annan
göra något åt det.

Som att gå med i ett kriminellt gäng,
utmana en eller annan buse
eller lägga örat mot rälsen och lyssna
efter framtidens sång.

Det finns en gammal sång
som heter 'Suicide is painless',
men jag
håller inte med den titeln.

Det är titelmelodin
till teveserien
'Masch'
eller hur det nu stavas.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-07 18:04



Bookmark and Share


  ULJO
Nej ingen vill väl lämna scenen innan föreställningen är slut. Så där har du en poäng förr eller scener stänger de biljettluckan för gott.
2016-09-08

    ej medlem längre
Gillar din text tänkvärda ord.
Mvh annokas
2016-09-07

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bra textfilosofi.Lev i nuet,gläds åt minnen. TBG.
2016-09-07

  Nanna X
Bara för det mesta. Mobile Army Surgery Hospital.
2016-09-07

  Nanna X
Jag är en tveksam filharmoniker men stava kan jag för det mestat ex till M*A*S*H (Mobile Surgery Army Hospital).
2016-09-07

  filharmoniker
Grymt bra skildrat. Gillar i synnerhet stycket "lägga örat mot rälsen och lyssna
efter framtidens sång"
2016-09-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP