Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom livet

skimrets hav i ögonvrån är och gör blind 

en svängdörrs öppen grind

På en färd genom livet genom svärta, ven fyllda djup,

& guldets glimmande, svajande färg prydda äng invid stup

Befrielse ansvar, val, kval

Bördan av evig fantasi piedestal

 

Bojjors slingrande ofrihet av nog

fylla 

hur stark är jag i svaget. Du din veka veke.

feberns hungrande tomhet av jaget

bortförklara det gripbart ogripbara

en skadad krycka på osatt kullersten 

kärleksbindningen av tö tyngda lätthets ben

hjälplöshet av påstruken hårdhet

jag vet. Jag vet. 

 

Honung längs ett fingers perfekta  violin stråk

åk med åk. Se postumt universums färd, en låt.

plumsandet i forsande floder av champagne

Likt vi älskar förevigat landskapet i märgen av Bretagne

otålighetens vridande ur i samhörighetens blommande spår

en nakenhet flammande brunnen intill. Pistill. 

 

Insiktens intensiva sprakenhet,

I det som själen brinnande i ljuset vet.  

Ögats noga vakenhet. 

Han en luft

hon ett andetag

de är fina stjärnor

kärlek där blickarna möts, över den glittrande bäcken

 

Din levande charis. En film kyss på en bro i Paris.

en dans runt evig sägen om jävlig joker och näckens ros

en repad stenkaka ljuder en konstant melodi. Bara en punkt.,

en uråldrig rädsla som återigen föds däruti

 

All världens stjärn fall i kupad hand

likt drucken elixir vid öknens rand

En nåd, en stilla bris, en fjäders tyngda resa

Nå nu dit kära vän där  kvarlevor är som bäst 

hoppa hinder perfekt som en fullblods resa när som till häst

låt Konfucius bli till Lord Byron över Tegner. Vårda er.

 

Ett tå dopp för lövens guppande resa längsmed

åh...

åh...

det sägs

-Åh, 

älska då! 

dimmors fröjda beslöjade dans

vårda

vältränade vågor

allt älska eller älskas

med eller

utan sans

med eller

utan dans

 

Vad är så blott vacker, ljuv, kärlek?

 

....när allt du önskar kan du få.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-01-02 12:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du skriver med stor känsla och inlevelse!
2015-01-03

  Ronny Berk
hav som skimrar är god poesi; slutraden ger önskans uppfyllan, ja !
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP