Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag i Hulingsryds naturreservat


Tankar vid Silverån


Jag går längs Silverån,

känner hur minusgraderna

nyper om fingertopparna

när jag står utan vantar

och fotograferar.


Den lågt stående solen gör allt

för att tränga ner till mig

med en liten värmande smekning.


Jag vet att det bor uttrar här,

men de sover säkert just nu

och kommer fram först i skymningen

så det är inte troligt

att vi ses här idag.

Vattnet flyter lugnt förbi,

men under ytan

simmar både abborre och gädda

mört och braxen, dolda

för mina spanande ögon.


Det är skönt att veta

att helt nära mig

så finns det varelser

som också bor och trivs här

på vår lilla plats på jorden.

 

 

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-01-05 16:06



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Fin naturskildring och jag gillar dina tankegångar kring andra varelser. :)
2015-01-19

  Bo Himmelsbåge
Underbart foto!

En skimrande vandring
längs Silverån i samklang
med sol, natur o djur!
Man känner att Skapelsen
hör ihop och att Du/Vi
är en del av den!

Härligt!
2015-01-09

  Monika A Mirsch VIP
... 'under ytan' i din dikt tar jag mig fram i dagens stiltje, tränger undan larmet i världen och betraktar skogsfåglarna här intill mig som inga vapen bär, endast livets mäktiga vilja. Tack för vandringen vid din Silverå!
2015-01-08

  Lars Hedlin
Så fint skriftat och en vacker bild ;)
2015-01-07

  Bibbi VIP
Mycket fint skildrat.
2015-01-06

  Anya VIP
Vilken vacker bild, både text och foto. Tycker om slutet med varelserna.
2015-01-06

  ULJO
Skön text om en vacker plats
2015-01-05

  anits VIP
Så målande och fint skrivet, med en underbar bild till!
2015-01-05

  Chawa VIP
Det finns inget som är mer rogivande än att känna samspelet i naturen och du förmedlar det så vackert, lätt och luftigt, som om jag vore med på plats! Tack och tack också för din fina bild!
2015-01-05

  Palett
Så vackert foto till din fina text !
2015-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
Så skön känsla man får av dina fina beskrivande ord...mycket vackert...
2015-01-05

  Ronny Berk
så fint; med foto och naturlyrisk poesi !
2015-01-05

    ej medlem längre
Vilken fin plats!
2015-01-05

    Dan Myrbeck
Fin skildring!

Silverån verkar
guld värd.
2015-01-05

    ej medlem längre
Vackert!
2015-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP