Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innifrånet ser lika ut


Muslimer

Året är 2015
-dagen är dagen före

Ett par kommer just ut
ur en port

De är muslimer


och
de är
kära

Förälskelser

batterier

av

kärlek

Tänker på dem som
i dessa två
ändå
ser hot

Att vi är många

Tänker då inte
på rasisterna
de är beyond
nej tänker på alla andra som
röstar SD
av
oro å sånt

Att de är
som

misshandlade barn

som

inte kan

skilja

kram
från
slag

Ansatserna ju rätt lika


Kanske är (man)

romantiker

Liberal,

naiv

John fucking Lennon a like


Men fatta att
om ni inte fatta att
allt inte är Fatwa
har ni inte
alls fattat

Innifrånet ser lika ut ut
-samma längtans gläntor
å rädslor med


För att tala med Freud: ibland är kär
bara kär och ingenting annat

Fattar vi det?

Eller har rädslan börjat äta upp våra själar?




Fri vers (Fri form) av Mats Edin VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-06 19:11



Bookmark and Share


  Connie
Gillas skarpt! Låt kärleken välja!
2015-01-12

  Respons VIP
Viktiga kloka tankar!
2015-01-07

  KYREUS of Sweden
Strong (t).
2015-01-06

  Tarantaran
en text i mänsklig
riktning, om jag
fattade rätt!?...
tänker på Malena
Ernmans tweet
var hon skrev att
hon var Hovsångerska,
eller Vänsterradikal som
SD kallar henne//
och alla andra som
är humana och
solidariska
2015-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP