Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är det visserligen illa att göra som reklam för gifter och dans, vilka kan då de tas i bruk förvillar icke blott unga sinnen. Men eftersom påståendet gjordes av en för mig då god vän och ung man i sina bästa år bör det vara förlåtligt.


En vän till mig har uttryckt saken




'Jag förstår engelsmannen. I jämförelse med upplevelsen av en stärkande kopp hett te, står sig få saker i tillvaron.'

Jag är helt och fullt benägen att hålla med honom i detta. Trots att ingen av oss är född eller ens bosatt i England. Däremot äger vi var och en för sig tvenne ting. Ett paraply och en rosenröd smak för just hett te!

Har du provat att låta en bit choklad få sakta smälta på tungan för att strax därpå dränka den i en klunk från en kopp hett? Få upplevelser kan tävla med denna.

Och det trots att såväl förälskelsens ljuva blomma eller ens inträngandet av en... i... kan få upplevaren tro sig om att kunna uppleva något som ens kommer i närheten av...

Och så säger den sådan där känd människan som då han är bortrest från hemlandet har en enda upplevelse att sakna, sjörapporten i radio!

Prova gärna te, innan du uttalar dig om någonting som helst annat! En engelsman som kommer tillbaka till tältet efter en prövande dag på slagfältet utbrister det första han gör, då han stapplande gör sin desperata entré
'Ett konungarike för en kopp te.'

Och då menar han hett te, och inget vanligt påste heller, även om vissa kliniska undersökningar stundom påvisat svårigheten att skilja ett te från Ceylon med ett som är påsat i Cheltenham.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 262 gånger
Publicerad 2015-01-07 11:41



Bookmark and Share


  Nanna X
te är ju gott med frukt eller smörgås. men choklad kräver kaffe, oboy eller alkoholhaltiga drycker.
2015-01-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP