Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Redo att gå


Att lämna någon
hur kan du gå vidare
hur kan du inte veta
jag menar du borde veta nu

Vi är barn för alltid
är vi inte det
är vi inte så höga och vilda

Hon säger att hon kommer spinna
sina hjärtslag in till guld och jag antar det
det sliter ut mitt hjärta att veta
att du någon dag kommer gå
och om jag vaknar varje morgon älskling
värkande och grinig, uttryckslös och död
redo att gå, säg att det är inte så.


Sommarens barn, lyser dom inte klart?
Är dom inte modiga?
bara rusar fram.

- Hej, kan detta döda mig?

- Jag vet inte men jag ska ta reda på det.


Lämna staden
kan vi inte dra
kan vi inte det
jag menar just nu
jag vet att det är synd
men det har blivit kallt
blivit gammalt
att hora omkring


Hon säger att hon kommer spinna
sina hjärtslag in till guld och jag antar det
det sliter ut mitt hjärta att veta
att du någon dag kommer gå
och om jag vaknar varje morgon älskling
värkande och grinig uttryckslös och död
redo att gå, säg att det är inte så,
det är inte så.






Fri vers (Fri form) av Hyonu
Läst 362 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2015-01-11 13:29



Bookmark and Share


  Grävling
Så bra så det är hemskt (lite som att smärta kan kännas skönt ibland, det fungerar i text också).
Mest tycker jag om raderna "Vi är barn för alltid / är vi inte det / är vi inte så höga och vilda". Att vara så övertygad och ändå vilja ha bekräftelsen, att någon annan är lika säker.
2016-12-30

    Marica Dahl
Snyggt komponerad med upprepande verser som ger djup och styrka!
2016-01-04

  M M Mannheim VIP
Gillar speciellt raden "Vi är barn för alltid"
2015-12-03

  Ninananonia VIP
Berörandevacker...
2015-01-17

  Lena Själsöga Keijser
upplevelsen berör

så många vackra frågor
vilka egentligen ej är frågor

upplevelsen berör med ett vemod
samtidigt skimrar dina ord i skönhet
2015-01-12

  älvdans
Omringar i känslan.... nära inpå... vackert
2015-01-11

    ej medlem längre
Känslosamt....berörande....vackert..
2015-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Hyonu
Hyonu