Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mormor, Mamma, barn, barnbarnsbarn. 5 delar av ett större stycke.


Stilla Midvintertid

Det är så lugnt
Så rogivande stilla
Vägg Urets tickande följer en given takt
Granen med dess doftskimmer står lysande i sin fulla prakt

Teets rykande äpple & kanel doftande ångor
Och se som de hänger lydigt på rad dessa långor
Raggsockor på för 4 generationer 
Undran om tomten ännu valt ut sina stationer?
En brasa framför med livets doftande
hypnotiserande glödande ved
Sprakets gnistor där vi  skrattar och myser ömsom i bensked

Julkok i grytan kokar så på spisen milt
Nypor av kärlekskryddor bubblar i dans däruti i silens filt.
Hjärtan brinner så skimrande ömt, fint  och varmt
Med sådan omsorg & kärlek blir inget kallt
Tänk vilken lycka att vi har varann
Att kramas och gosa i varandras famn

Sagor berättas av Momma om fornstora dar
Om hur himlen om dagen var vacker blå och klar
Tänk hur släden bjällrade på sin tystnads mjuka vita färd 
Små folkets tysta idoga slit o bus i de storas värld
Hur vackert kyrkklockans ton inför små nätta stjärnor neg
Hur mor smög i natten över knarrande köksgolv för lite pepparkasdeg
Så gudomlig den skyn i midvintertid gnistrade ljuvlig nu & då
Hur vackert drömmar slår in och det du önskar kan du få

En stund av kontemplation
V
år kärlek utan ändstation
Vi skrattar och fnissar till  fjamsiga rim.
Vi är varandras gener, jag är din och du min


Tänk att få vara älskad Mor
din
din
& din.

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-07 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP